Трябва ли ми рекламна кампания за уеб сайта?

Интернет рекламата е маркетингова стратегия,която включва използването на интернет като средство, което доставя промоционални маркетингови съобщения до потребителите. Основното предимство на онлайн рекламата е бързото популяризиране на информацията за продуктите, предлагащи се в уеб сайтът Ви без ограничения. Интернет рекламата достига до много по-широка аудитория и най-вероятно ще Ви донесе много по-голяма печалба на рекламирания продукт или услуга,отколкото традиционната реклама. Тази нова форма на реклама дава широки възможности,благодарение на които това е по-предпочитания начин за рекламиране,а именно онлайн. Видео реклама, реклама по електронната поща,реклама в социалните мрежи, банер реклама, мобилна реклама. Това са част от предимствата на интернет рекламата.

Публикувано в Уеб Дизайн - Пловдив | Етикети: , , , , , , , , , | Вашият коментар

Какъв уеб сайт ми е нужен?

Изграждането на уеб сайт трябва да бъде строго съобразено с дейността на фирмата. Ето някои от най-разпространените видове уеб сайтове:

Информационен уеб сайт (Сайт визитка) – Това е сайт посветен на целите свързани с предоставянето на информация. Информационните уеб сайтове могат да съдържат телевизионни ръководства, справочни материали, спортни новини, борсови данни и др.За този тип уеб сайт е важен не само дизайнът, колкото добрата оптимизация, която да Ви гарантира по стартови позиции в търсачките и по-бързо и успешно намиране от потребителите.

Онлайн магазин – Този вид сайт Ви дава възможност да печелите пари чрез интернет. Този тип сайтове са предпочитани, поради удобството да се пазарува и заплаща онлайн. В онлайн магазинът може да представите Вашите продукти, които да бъдат достъпни за потребители от цял свят.

Бизнес/Корпоративен уеб сайт – Корпоративният уеб сайт е информационен уеб сайт, управляван от даден бизнес или частно предприятие. В случай, че имате фирма и искате тя да бъде популярна и в интернет пространството, то този вид уеб сайт е най-подходящ за Вас.

Блог – Блогът е уеб сайт изграден под формата на фирмен или личен дневник. В него информацията трябва да бъде лесно достъпна и представена като снимки, видео, текстов материал.

Публикувано в Уеб Дизайн - Пловдив | Етикети: , , , , , | Вашият коментар

За колко време се изработва един уеб сайт?

Времето, необходимо за изработване на даден уеб сайт е относително. То зависи от сложността и структурата на сайта, и е съобразено с желанието и изискванията на клиента. Нужно е да се отдели необходимото време за консултация с клиента, относно планирането и изграждането на предстоящият проект. Трябва да се планира изработката на желаният уеб дизайн, програмиране и формиране на структурата. Въпреки че времето за изграждане на уеб сайт е нефигурирана величина, приблизително необходимото време е в рамките на 10 до 45 работни дни. Като в тези дни е включена консултацията и обсъждането на проекта с клиента, както и тестването на уеб сайта. Изработката на обикновен коорпоративен уеб сайт може да отнеме по-малко време, докато например изграждането на онлайн уеб магазин е малко по-сложно и отнема повече време,понеже трябва да се добавят допълнително елементи (продукти,цени и т.н.).

Публикувано в Уеб Дизайн - Пловдив | Етикети: , , , , , , , | Вашият коментар

Имам нов уеб сайт,защо не излиза в Google?

За да се индексира нов уеб сайт в Google е нужно известно време, обикновенно това време е в рамките от 3-4 дни до 12-14 дни, периодът е различен за всеки новосъздаден сайт. За да се намира лесно в Google той трябва да бъде професионално изграден и напълно завършен. Добре оформените заглавияописанияключови думитекстове, са част от приоритетите, подпомагащи и осигуряващи първи позиции на уеб сайтът Ви в търсачките. Важно е текстът, който съдържа сайтът Ви да бъде уникален, постоянно да добавяте нови публикации, връзки и линкове. Колкото повече бъде повтаряна дадена дума в текстовете на сайтът, толкова по-голяма тежест ще има в търсачките. Нормално е след стартиране на нов сайт, той да излиза на по-задни позиции и страници в търсенето на Google, това е така защото един от многобройните критерии (над 200) по които търсачката определя ранка на даден сайт – това е кога е създаден той, колкото по-стар е един сайт толкова той ще бъде на по-челни позиции спрямо други сайтове.

Публикувано в Уеб Дизайн - Пловдив | Етикети: , , , , , , , , | Вашият коментар

Колко струва изработването на уеб сайт?

Това е може би един от най-важните въпроси, които вълнуват потребителя. Необходимо е клиента да прецени точно в каква сфера иска да бъде изработен неговият уеб сайт, наличието на точна и ясна структура, каква информация ще бъде добавена в него.

Ние предлагаме няколко пакета със сформирани цени, но също така може да се свържете с нас за да Ви изготвим индивидуална оферта за ваш конкретен проект. На базата на това какъв точно желаете да бъде Вашият уеб сайт и какви компоненти да съдържа , ние можем да калкулираме цената му. Важно е да знаете, че след изработването сайтът ще се нуждае също от поддръжка и оптимизация за правилното му функциониране. Ако желаете можем да Ви изготвим желаната оферта за поддръжка и допълнителна оптимизация. След изработването на сайта е нужно да се закупят hostingдомейн и инсталация.За правилната работа на един сайт той трябва да бъде инсталиран на сървър, който да бъде свързан с интернет. Тази услуга се предлага от много компании, това е така нареченият hosting. Интернет адресът,известен още като domain, това е името, под което ще бъде намиран Вашият сайт в мрежата.

Публикувано в Уеб Дизайн - Пловдив | Етикети: , , , , , , , , | Вашият коментар

Искам уеб сайт, какво е нужно?

Искам уеб сайт, какво е нужно?

Наличието на уеб сайт в интернет пространството служи за комуникация между Вас и Вашите клиенти и партньори. Важно е да сте наясно с идеята и предназначението на Вашият уеб сайт, какво ще предлага той, каква ще е целта му ?

В тази статия ще Ви предложим компонентите, участващи в професионалното изграждане на успешен уеб сайт.

Създаването на уеб сайт е индивидуален процес при който всеки клиент избира сам какво съдържание да помести в него, обикновено основните елементи са: Текст (за фирмата, за продуктите, история и п.р), снимки ( на фирмата, на услугите или продуктите които предлага, и п.р), данни за контакт, цени на услугите.
Други компоненти участващи в изграждането на уеб сайт:

– Регистрация на домейн – Това е уникалното име, под което Вашият уеб сайт ще бъде намиран в интернет пространството. Добре е да изберете кратко име, съдържащо някоя от основните ключови думи в сайта. Името се състои от комбинация от цифри, думи, тирета, разделени с точки.

– Регистрация на хостинг план – Изборът на безплатен хостинг не е толкова сигурен вариант. Фирмите, предлагащи безплатно тази услуга използват тяхна собствена техническа поддръжка и набор от реклами. Препоръчително е да се направи инвестиция в качествен хостинг план, който ще гарантира достъпността на Вашата интернет страница.

– Изграждане на уеб сайт – Изграждането на Вашата страница в интернет пространството е една от най-важните стъпки за получаване на очаквания качествен резултат. Професионалните функционални възможности, правилно подбраният текст и перфектният уеб дизайн, гарантират успехът на уеб сайта и привличането на повече клиенти и посетители.

– Оптимизация на уеб сайт (SEO) – Оптимизация на търсачките, или оптимизация на уеб сайт. Това е процесът за извършване на промени по Вашият уеб сайт, чрез които той да бъде по-добре позициониран на предни позиции в търсачките.Въз основа на редица фактори търсачките оценяват значението на Вашата уеб страница преди тя да бъде издигната напред в търсачките.Оптимизацията е бавен и сложен, но важен процес благодарение, на който сайтът Ви става по-лесно достъпен за потребителите и потенциалните Ви клиенти.

Публикувано в Уеб Дизайн - Пловдив | Етикети: , , , , | Вашият коментар